Ένας πρακτικός οδηγός για την ανάπτυξη αποτελεσματικών επαγγελματικών σχέσεων από τους ειδικούς της FranklinCovey πάνω σε θέματα βελτίωσης της απόδοσης. Οι 15 αυτές πρακτικές απευθύνονται σε οποιονδήποτε (από οποιονδήποτε οργανισμό) ενδιαφέρεται να αναπτύξει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Κατάλληλο για Επαγγελματίες σε όλα τα επίπεδα ενός οργανισμού (ιδιωτικού, κυβερνητικού και εκπαιδευτικού).

Ο Chief People Officer της FranklinCovey, Todd Davis, εξηγεί ότι το πολυτιμότερο στοιχείο ενός οργανισμού δεν είναι απλά οι άνθρωποι που απασχολούνται σε αυτόν, αλλά οι σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Αυτός είναι ο σημαντικότερος δείκτης προσωπικής και επαγγελματικής αποτελεσματικότητας. Στην τελική, η ικανότητα των ανθρώπων να καλλιεργούν και να διατηρούν καλές σχέσεις μεταξύ τους είναι το απόλυτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενός οργανισμού.

Ιδανικό για επαγγελματίες σε κάθε επίπεδο ενός ιδιωτικού, κυβερνητικού και εκπαιδευτικού οργανισμού. Ο Davis περιγράφει τις συνήθεις παγίδες που είναι πιθανό να πέσει κανείς, από τον προϊστάμενο της πρώτης γραμμής μέχρι τον Πρόεδρο και τον CEO, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά τόσο την προσωπική καριέρα κάποιου, όσο και τα αποτελέσματα ενός οργανισμού. Το βιβλίο αφηγείται πραγματικές ιστορίες με ένα ευκολονόητο και καθηλωτικό στυλ, οι οποίες πηγάζουν από την 30ετή παρατήρηση, ηγεσία και καθοδήγηση του Davis. Ξεχωρίζει 15 δοκιμασμένες πρακτικές που χρησιμοποιούν ηγέτες με επιρροή, αλλά και στελέχη από διάφορα επίπεδα ενός οργανισμού, για να αναλάβουν την ευθύνη της δουλειάς τους, να βελτιώσουν την ποιότητα της αλληλεπίδρασης με τους άλλους και να εξασκήσουν τις δεξιότητες των αποτελεσματικών σχέσεων.

 

Κύριες Πρακτικές που Αναπτύσσονται στο βιβλίο

ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Practice 2 IconΠΡΑΚΤΙΚΗ 2: ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙΡΟ

Οι άνθρωποι έχουν μια φυσική τάση να κατηγορούν τις εξωτερικές συνθήκες για ό,τι τους συμβαίνει. Όμως, είναι ελεύθεροι και έχουν την ικανότητα να διακόψουν τη συναισθηματική φόρτιση και να επιλέξουν να φτιάξουν το δικό τους καιρό. Όσοι μαθαίνουν αυτή την πρακτική γίνονται προνοητικοί και δεν αντιδρούν παρορμητικά σε μία σχέση ή μπροστά σε μια πρόκληση.

 

Practice 5 IconΠΡΑΚΤΙΚΗ 5: ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΟΧΙ ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΙ

Οι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα όπως είναι οι ίδιοι, όχι όπως θα μπορούσαν να γίνουν. Οι περιοριστικές αυτές πεποιθήσεις μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Αν βλέπουμε τις δυνατότητες κάποιου, δε σημαίνει ότι παραβλέπουμε τα κενά ή τους τομείς προς βελτίωση. Όσοι βλέπουν το δέντρο και όχι απλά το φιντάνι, επενδύουν χρόνο και προσπάθεια για να καθοδηγήσουν και να ενθαρρύνουν τους άλλους να εκμεταλλευτούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.

 

Practice 6 IconΠΡΑΚΤΙΚΗ 5: ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΦΛΙΠΕΡ

Η γοητεία του επείγοντος σε βάρος του σημαντικού είναι χαρακτηριστικό της σύγχρονης ζωής. Προσπαθώντας να τα κάνουμε όλα, οι σχέσεις συχνά καταλήγουν να πληρώνουν το τίμημα. Όταν μαθαίνουμε να αποφεύγουμε το σύνδρομο του φλίπερ, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτόμαστε τι έχει πραγματικά σημασία, μπορούμε να κρατήσουμε ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες της στιγμής και τους ανθρώπους που είναι γύρω μας.

 

Practice 7 IconΠΡΑΚΤΙΚΗ 7: ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ‘ΕΜΕΙΣ’, ΟΧΙ ΤΟ ‘ΕΓΩ’

Όσοι μαθαίνουν να σκέφτονται με το ‘εμείς’ και όχι με το ‘εγώ’, προσεγγίζουν τις σχέσεις με ανοιχτό μυαλό. Ανταλλάσουν εφήμερα, βραχυχρόνια οφέλη με απώτερο στόχο την μακροχρόνια επιτυχία. Η πρακτική αυτή οδηγεί από την εξάρτηση ή την ανεξαρτησία στην αλληλεξάρτηση. Η επιλογή να συνδυάζουμε τα δικά μας ταλέντα και ικανότητες με των άλλων μπορεί να αναπτύξει μεγαλύτερα και πιο ουσιαστικά οφέλη, ενώ στην πορεία δυναμώνει η σχέση.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

Μάθετε Περισσότερα

Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα…

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με


Email: antoniadis@franklincovey.gr
Τηλ.: +30 210 69.85.946 – 47

Σχετικά με το Συγγραφέα

todd davis Img

Ο Todd Davis είναι ο συγγραφέας του νέου βιβλίου τηςFranklinCovey, Get Better: 15 practices to build Effective Relationships at Work, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο, καθώς και συν-συγγραφέας του βιβλίου Talent Unleashed: 3 Leadership Conversations to Ignite the Unlimited Potential in People.