Κλείσιμο της Πώλησης

Έρευνες του CSO Insights 2011 δείχνουν ότι μόλις 1 στις 6 παρουσιάσεις πωλήσεων έχει πάνω από 50% πιθανότητες να καταλήξει σε πώληση. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δουλεύοντας για πάνω από μια δεκαετία με επαγγελματίες στο χώρο των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν δύο συνηθισμένες προκλήσεις που αποτρέπουν αρκετούς επαγγελματίες πωλητές από το κλείσιμο περισσότερων συμφωνιών:

  1. Πολλές παρουσιάσεις αποτυγχάνουν πριν καν γίνουν. Οι πωλητές παρουσιάζουν για να ανοίξουν ένα κύκλο πωλήσεων και όχι για να τον κλείσουν επιτυχώς.
  2. Οι παρουσιάσεις πωλήσεων είναι πλούσιες σε πληροφορία κυρίως για τη πλευρά μας, αλλά φτωχές ως προς την λήψη αποφάσεων. Οι περισσότερες παρουσιάσεις κλείνουν με ένα “ευχαριστούμε πολύ”, “θα το σκεφτούμε” ή “μπορείτε να μας αφήσετε ένα αντίγραφο της παρουσίασης;” Ουσιαστικά, δεν λαμβάνεται καμία απόφαση από τη πλευρά του πελάτη.

 

Το πρόγραμμα Βοηθώντας τους Πελάτες να Πετύχουν: Κλείσιμο της Πώλησης είναι σχεδιασμένο να βοηθά τα ηγετικά στελέχη των πωλήσεων και τις ομάδες τους να κλείνουν περισσότερες συμφωνίες, εφαρμόζοντας τον τρόπο σκέψης και τις δεξιότητες των κορυφαίων πωλητών παγκοσμίως.

Η Διαφορά του Κορυφαίου Πωλητή

Το 5% των κορυφαίων πωλητών προσεγγίζει το κλείσιμο μιας συμφωνίας διαφορετικά. Αντιλαμβάνεται ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό γεγονός. Είναι μάλλον περισσότερο μια διαδικασία επιτυχημένης λήψης αποφάσεων, αρκετά πριν την υπογραφή ενός συμβολαίου και η επιτυχία ή η αποτυχία της πώλησης εξαρτάται από το εάν προστίθεται ή όχι αξία στη διαδικασία αυτή.

Οι κορυφαίοι πωλητές προσεγγίζουν την πώληση με την πρόθεση να πετύχουν αμοιβαίο όφελος και το δηλώνουν. Προετοιμάζονται με προσοχή πριν από κάθε συνάντηση με υποψήφιο πελάτη, προκειμένου να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων. Ξοδεύουν λιγότερο χρόνο μιλώντας στον πελάτη και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο να συζητάνε με το πελάτη για εκείνες τις αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες του. Τέλος, ακολουθούν μια απλή αξιόπιστη διαδικασία για να καθορίσουν το πότε είναι έτοιμοι να κλείσουν τη συμφωνία.

Έχουμε δει ότι, εφόσον οι επαγγελματίες πωλητές υιοθετούν αυτή τη νοοτροπία και τις δεξιότητες, αυξάνουν εντυπωσιακά το ποσοστό επιτυχημένων πωλήσεων. Βοηθώντας τους πελάτες τους να λαμβάνουν άμεσα καλύτερες αποφάσεις, οι πωλητές σας είναι πιθανότερο να πετύχουν αμοιβαίο όφελος, έτσι ώστε το κλείσιμο της συμφωνίας να γίνει μια ευχάριστη και ανταποδοτική διαδικασία για όλους.

Σύστημα 12 Εβδομάδων

Το πρόγραμμα Βοηθώντας τους Πελάτες να Επιτύχουν: Κλείσιμο της Πώλησης ακολουθεί μια προσέγγιση που αποδεδειγμένα παράγει διαρκή αποτελέσματα καθώς οι συμμετέχοντες εφαρμόζουν μια στρατηγική μέθοδο σχεδιασμένη από ειδικούς που θα τους βοηθήσει να παραμετροποιήσουν και να εφαρμόσουν επιτυχώς το σύνολο του συστήματος με δική μας καθοδήγηση σε διάστημα 12 εβδομάδων.

closing the sale

Μάθετε Περισσότερα

Προσφέρουμε μία σουίτα τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενισχύουν την απόδοση των πωλήσεων. Ανάλογα με τις προκλήσεις που εσείς αντιμετωπίζετε, μπορείτε να επιλέξετε και τα τρία ή ένα από αυτά μεμονωμένα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ


ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Αν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα…

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με


Αντώνης Αντωνιάδης

Email: antoniadis@franklincovey.gr Τηλ.: +30 210 69.85.946 – 47