Κουλτούρα Νίκης

Μόνο όταν αλλάζει η συμπεριφορά των ανθρώπων μπορεί να αλλάξει η κουλτούρα ενός οργανισμού. Πιστεύουμε ότι το εσωτερικό κίνητρο είναι το κλειδί για την “κουλτούρα νίκης”. Μια δυνατή κουλτούρα υποστηρίζει τη διαρκή και αξιόπιστη ανάπτυξη της αποτελεσματικότητας, γιατί αξιοποιεί τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, τόσο των ατόμων μεμονωμένα, όσο και του οργανισμού συνολικά. Αυτή τη συνθήκη αποκαλούμε “κουλτούρα νίκης”.

Τι είναι η κουλτούρα

Η κουλτούρα είναι η συλλογική συμπεριφορά των ανθρώπων μέσα σε έναν οργανισμό. Η φύση των αμοιβαίων σχέσεων, των διατυπωμένων αλλά και σιωπηρών αξιών, των προδιαγραφών και των συστημάτων. Οι άγραφοι νόμοι και τα χαρακτηριστικά σημάδια/μηνύματα είναι αναγνωρίσιμα και ακριβή στοιχεία κουλτούρας για έναν οργανισμό. Τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Η κουλτούρα πάντα αναδεικνύεται μέσα από κάθε δράση και κάθε επαφή -παρότι ελάχιστοι το γνωρίζουν.

Η κουλτούρα νίκης, είναι ένα ουσιαστικό περιουσιακό στοιχείο.

Ο Ρόλος μας

Η FranklinCovey προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη στη διαδικασία βελτιστοποίησης της επιλεγμένης  ή της ενδιάμεσης κουλτούρας για έναν οργανισμό. Προσφέρουμε εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, αλλά και καθοδήγησης. Τα εμφανή κέρδη για έναν οργανισμό είναι τα μετρήσιμα και διαρκή αποτελέσματα, διότι η  οργανωσιακή κουλτούρα είναι το λειτουργικό σύστημα του 21ου αιώνα.

Οι ισχυρές κουλτούρες δημιουργούνται σκοπίμως

Που είστε σήμερα και που θέλετε να φτάσετε; Σας παρέχουμε την σύνδεση και σας βοηθούμε να επιλέξετε τη δική σας οργανωσιακή κουλτούρα. Βασισμένη στους ανθρώπους, τις διαδικασίες και τους άγραφους κανόνες του οργανισμού. Αυτός είναι ο τρόπος να αναπτύξετε μια κουλτούρα που θα αποτελέσει απόλυτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Χωρίς αυτή τη συνειδητή επιλογή, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να στηριχτείτε σε εφήμερες τάσεις. Η κουλτούρα είναι μία συνθήκη, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι την κατευθύνετε συνειδητά.

Οι Ηγέτες είναι το κλειδί

Η συμπεριφορική αλλαγή των εργαζομένων προϋποθέτει τη συμμετοχή και συμφωνία των ηγετών να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Μόνο τότε μπορεί να σπάσει ο κύκλος των παλιών προτύπων και συνηθειών.

Οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να ευθυγραμμίσουν την συμπεριφορά τους με τις αξίες της εταιρείας, αν εμπιστεύονται τους ηγέτες τους. Γι’ αυτό οι ηγέτες επιλέγουν να προβάλλουν οι ίδιοι την επιθυμητή συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να την προωθούν συνειδητά στους εργαζόμενους και να διορθώνουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Υποστηρίζουν τις επιλογές τους με ότι και αν αυτό συνεπάγεται!

Η Δομή

Παρέχουμε στους εργαζομένους δομή, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν τις φιλοδοξίες του οργανισμού, στα πλαίσια του ρόλου τους. Η δομή συνδέει τη νέα συμπεριφορά με το αποτέλεσμα, όπως η πυξίδα δείχνει τον επιλεγμένο στόχο. Η δομή οδηγεί και εστιάζει στην αλλαγή. Προσφέρει στους εργαζόμενους ένα δίκτυο που τους βοηθά να επιδείξουν επιχειρηματικό πνεύμα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους, συνδυάζοντας ταυτόχρονα με το αίσθημα ελευθερίας και σταθερότητας.

Ισχυρή Αειφόρος Ανάπτυξη

Αν θέλετε αποτελέσματα που διαρκούν, χρειάζεται να ενισχύσετε την κουλτούρα σας με αντίστοιχες συμπεριφορές που προβάλλονται καθημερινά. Αυτό επετυχάνεται:

  • Κάνοντας συνεχείς επαγγελματικές συμφωνίες.
  • Επικοινωνώντας ανοιχτά και ειλικρινά με τους άλλους για την ανάπτυξη του οργανισμού.
  • Συζητώντας για τις συμπεριφορές -ποιες συμπεριφορές παρατηρείτε και ποιες επιθυμείτε.

 

Σαν μια καθημερινή ρουτίνα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, γίνεται ένα θέμα όπως όλα τα άλλα. Αυτός είναι ο τρόπος για να εξαλείψουμε οποιαδήποτε ένταση στις συζητήσεις. Η νέα γλώσσα και οι συμβολισμοί που θα σας δώσουμε για σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Υπάρχει “Κουλτούρα Νίκης” στον οργανισμό σας;

Ο συνδυασμός της συνειδητής επιλογής, με ηγέτες σε θέσεις κλειδιά που ενεργούν ως πρότυπα,  καθαρή δομή και διαρκή ανάπτυξη της νέας κουλτούρας, οδηγεί στην κουλτούρα νίκης. Αν θέλετε και εσείς να δείτε μια κουλτούρα νίκης στον οργανισμό σας επικοινωνήστε μαζί μας.