Κουλτούρα Νικητή

Μόνο όταν οι άνθρωποι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους μπορεί να αλλάξει η κουλτούρα ενός οργανισμού. Πιστεύουμε ότι το εσωτερικό κίνητρο είναι το κλειδί για την “κουλτούρα νίκης”. Μια ισχυρή κουλτούρα επιτρέπει την συνεχή και αξιόπιστη ανάπτυξη της παραγωγικότητας, διότι δίνει πρόσβαση στην αχρησιμοποίητη δυνατότητα των εμπλεκομένων. Δυνατότητα των ίδιων των ατόμων αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Αυτή ακριβώς την κατάσταση αποκαλούμε “κουλτούρα νικητή”.

Τι είναι η κουλτούρα

Η κουλτούρα είναι η συλλογική συμπεριφορά των ανθρώπων μέσα σε έναν οργανισμό. Η φύση των αμοιβαίων σχέσεων, των διατυπωμένων αλλά και σιωπηλών αξιών, των προδιαγραφών και των συστημάτων. Οι άγραφοι νόμοι και τα χαρακτηριστικά σημάδια/μηνύματα είναι αναγνωρίσιμα και ακριβή στοιχεία κουλτούρας για τον οργανισμό σας. Τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Κουλτούρα πάντα υπάρχει σε κάθε δράση και σε κάθε επαφή, παρόλο που μόνο λίγοι γνωρίζουν πραγματικά το γεγονός αυτό.

Η κουλτούρα του νικητή με βάση τις έρευνες είναι ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο.

Ο Ρόλος μας

Η FranklinCovey προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη στη διαδικασία βελτιστοποίησης της επιλεγμένης  ή της ενδιάμεσης κουλτούρας για τον οργανισμό σας. Προσφέρουμε εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης αλλά και καθοδήγησης. Τα εμφανή κέρδη για τον οργανισμό σας είναι τα μετρήσιμα και διαρκή αποτελέσματα, διότι η  οργανωσιακή κουλτούρα είναι το λειτουργικό σύστημα του 21ου αιώνα.

Οι ισχυρές κουλτούρες δημιουργούνται από πρόθεση

Από πού έρχεστε και πού θέλετε να φτάσετε; Σας παρέχουμε την σύνδεση και σας βοηθούμε να επιλέξετε την δική σας οργανωσιακή κουλτούρα. Βασισμένη στους ανθρώπους, τις διαδικασίες και τους άγραφους κανόνες του οργανισμού. Αυτός είναι ο τρόπος να αναπτύξετε μια κουλτούρα που θα γίνει το απόλυτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημά σας. Χωρίς αυτή τη συνειδητή επιλογή το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να στηριχτείτε σε ότι είναι «της μόδας» οποιαδήποτε στιγμή. Η κουλτούρα ένας πυλώνας γι’ αυτό διασφαλίστε ότι την κατευθύνετε συνειδητά.

Οι Ηγέτες είναι το κλειδί

Η συμπεριφορική αλλαγή των εργαζομένων προϋποθέτει οι ηγέτες του οργανισμού να είναι σύμφωνοι και να συμμετέχουν σε μια υποδειγματική καθοδήγηση. Μόνο τότε μπορείτε να σπάσετε τον κύκλο των παλιών προτύπων και συνηθειών.

Οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να ευθυγραμμίσουν την συμπεριφορά τους με τις αξίες της εταιρείας αν εμπιστεύονται τους ηγέτες τους. Γι’ αυτό οι ηγέτες επιλέγουν να παρουσιάζουν οι ίδιοι την επιθυμητή συμπεριφορά, και να την προωθούν συνειδητά μεταξύ των εργαζομένων. Είναι σύμφωνοι με το να διορθώνουν την ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Πρέπει να υποστηρίζουν τις επιλογές τους ότι και αν αυτό συνεπάγεται!

Η Δομή

Παρέχουμε στους εργαζομένους σας τη δομή ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες του οργανισμού μέσα από τη θέση τους σε αυτόν. Η δομή συνδέει τη νέα συμπεριφορά με το αποτέλεσμα. Όπως η πυξίδα συγκεντρώνεται, στον επιλεγμένο στόχο. Η δομή οδηγεί και συγκεντρώνεται στην αλλαγή. Προσφέρει στους εργαζόμενους ένα δίκτυο που τους βοηθά να επιδείξουν επιχειρηματικό πνεύμα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Συνδυάζοντας ταυτόχρονα ελευθερία και σταθερότητα.

Ισχυρή Αειφόρος Ανάπτυξη

Θέλετε αποτελέσματα που διαρκούν. Χρειάζεται να ενδυναμώσετε και ενισχύσετε την κουλτούρα σας με την αντίστοιχη συμπεριφορά σε καθημερινή βάση. Αυτό το πετυχαίνετε:

  • Κάνοντας συνεχείς επαγγελματικές συμφωνίες.
  • Επικοινωνώντας ανοιχτά και ειλικρινά με τους άλλους για την ανάπτυξη του οργανισμού.
  • Συζητώντας για τις συμπεριφορές-τι συμπεριφορές παρατηρείτε και τι συμπεριφορές επιθυμείτε.

 

Σαν μια καθημερινή ρουτίνα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, γίνεται ένα θέμα όπως όλα τα άλλα. Αυτός είναι ο τρόπος να εξαλείψετε οποιαδήποτε ένταση στις συζητήσεις. Σας προσφέρουμε νέα γλώσσα και συμβολισμούς για να το πετύχετε αυτό.

Υπάρχει η Κουλτούρα του Νικητή στον οργανισμό σας;

Σε συνδυασμό μιας συνειδητής επιλογής, οι ηγέτες σε θέσεις κλειδιά που ενεργούν ως πρότυπα, η καθαρή δομή και η διαρκής ανάπτυξη της νέας κουλτούρας οδηγούν στην κουλτούρα νικητή. Αν επιθυμείτε και εσείς μια κουλτούρα νικητή για τον οργανισμό σας επικοινωνήστε μαζί μας.