Οι 4 Ουσιαστικοί Ρόλοι της Ηγεσίας

Ένα πλαίσιο αναφοράς για την κατανόηση των ηγετικών ρόλων.

Ο κόσμος αλλάζει με πρωτοφανή ρυθμό.

Κάθε μέρα, οι ηγέτες λαμβάνουν αμέτρητες αποφάσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν έχουν συναντήσει στο παρελθόν. Ό,τι που λειτούργησε χθες, μπορεί να αλλάξει εν μία νυκτί. Η ταχύτητα είναι ιλιγγιώδης και οι κίνδυνοι πολλοί, αλλά η ανταμοιβή τεράστια για εκείνους που μπορούν να καθοδηγήσουν μια ομάδα να επιτυγχάνει σταθερά εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πως μπορούν, λοιπόν, οι ηγέτες να συνεχίσουν να έχουν το προβάδισμα και να διαφοροποιούνται, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι ομάδες τους, όταν συμβαίνουν τόσες πολλές και γρήγορες αλλαγές;

Γνωρίστε τους 4 Ουσιαστικούς Ρόλους της Ηγεσίας.

Ακόμη και στους πιο ταραγμένους καιρούς, υπάρχουν τέσσερις ηγετικοί ρόλοι που προβλέψουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία. Τους ονομάζουμε ουσιαστικούς, διότι καθώς οι ηγέτες ακολουθούν συνειδητά τους ρόλους αυτούς τόσο προσωπικά, όσο και σε επίπεδο διαχείρισης της ομάδας, θέτουν τα θεμέλια για αποτελεσματική ηγεσία.

Οι 4 Ουσιαστικοί Ρόλοι της Ηγεσίας. Επισκόπηση

1
Εμπνεύστε Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη ξεκινά από τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του ίδιου του ηγέτη – την αξιοπιστία που επιτρέπει στους ηγέτες να καλλιεργούν σκόπιμα μια κουλτούρα εμπιστοσύνης.

2
Δημιουργήστε Όραμα

Οι αποτελεσματικοί ηγέτες δημιουργούν κοινό όραμα και κοινή στρατηγική και τα επικοινωνούν τόσο δυναμικά που οι άλλοι επιλέγουν να τους ακολουθήσουν στο ταξίδι αυτό.

3
Υλοποιήστε τη Στρατηγική

Οι ηγέτες χρειάζεται όχι μόνο να κάνουν μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά και να υλοποιούν το όραμα και τη στρατηγική μαζί και μέσω των άλλων, μέχρι την απόλυτη ολοκλήρωσή τους.

4
Αναδείξτε τις Δυνατότητες

Οι αποτελεσματικοί ηγέτες αναπτύσσουν τις ηγετικές δυνατότητες των άλλων και βελτιώνουν την απόδοση μέσω συνεπούς ανατροφοδότησης και καθοδήγησης.

Πληροφορίες Σχετικά με το Πρόγραμμα

Η Πρόκληση

Τα στελέχη που προάγονται σε ηγετικούς ρόλους μεσαίου και ανώτερου επιπέδου, συχνά, δυσκολεύονται να επιτύχουν αποτελέσματα του επίπεδου στο οποίο προήχθησαν. Ό,τι λειτούργησε αποτελεσματικά στο ρόλο που είχαν ως συμβαλλόμενα μέλη ατομικά, μπορεί να μην λειτουργεί στους ηγετικούς ρόλους που αναλαμβάνουν. Χρειάζονται ένα απλό, πρακτικό πλαίσιο που να αποτελεί τη βάση για την επιτυχία της ηγεσίας.

Οι έμπειροι ηγέτες σε μεσαία και ανώτερα επίπεδα χρειάζονται πρακτικές συναντήσεις εργασίας που να τους επιτρέπουν να κάνουν πραγματική δουλειά και να εφαρμόζουν τις ιδέες τους στις ομάδες τους, και χρειάζονται πολλούς διαφορετικούς τρόπους μάθησης που να προσαρμόζονται στο πρόγραμμά τους.

Η Έρευνα και η Λύση

Η FranklinCovey αφιέρωσε πάνω από δύο χρόνια για να μάθει τι χρειάζονται οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις από τους ηγέτες τους σήμερα και στο μέλλον. Ανακαλύψαμε ότι οι οργανισμοί αυτοί χρειάζονταν ηγέτες που να μπορούν να:

  • Σκέφτονται χωρίς παρωπίδες, σφαιρικά, μακροπρόθεσμα και να προσαρμόζονται γρήγορα.
  • Μεταφράζουν τη στρατηγική σε ουσιαστική εργασία.
  • Καθοδηγούν τους ανθρώπους ώστε να πετύχουν υψηλότερες επιδόσεις.

Οι 4 Ουσιαστικοί Ρόλοι αναπτύσσουν ηγέτες που μπορούν να τελειοποιήσουν τις δεξιότητες αυτές, μέσα από το μοναδικό πλαίσιο της FranklinCovey που εστιάζει στην ανάπτυξη ηγετικών ρόλων.

Το προϊόν περιλαμβάνει

  • Αξιολόγηση 360 ή αυτοαξιολόγηση
  • Οδηγό Συμμετεχόντων
  • Πλάνο Εφαρμογής
  • Ενότητες On Demand

Δωρεάν Οδηγός

Adapt to Change: 5 Self-Coaching Questions

Use this guide to help your leaders identify their current approach to change and adopt a productive mindset.

Register for an Event

Engage Teams for High Performance Webcast

Learn how The 4 Essential Roles of Leadership can help your organization develop leadership potential and improve performance.

Πως να Φέρετε το Περιεχόμενο της FranklinCovey στον Οργανισμό σας

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο FranklσinCovey All Access Pass®. Αυτή η συνδρομητική υπηρεσία παρέχει στον οργανισμό σας απεριόριστη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό που προσφέρουμε, όποτε το χρειάζεστε και όπου κι αν βρίσκεστε.

Ζωντανά μέσω Διαδικτύου

Δυναμική εκπαίδευση και ανάπτυξη, που διατίθεται διαδικτυακά από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Ζωντανά σε Αίθουσα

Εξειδικευμένη εκπαίδευση και ανάπτυξη που υλοποιείται πρόσωπο με πρόσωπο.

On Demand

Περιεχόμενο που διατίθεται στους ανθρώπους σας όπου κι αν βρίσκονται, οποιαδήποτε στιγμή.

Ιστορίες των Πελατών μας

PepsiCo Food

Ανάπτυξη Ηγετών με Ενσυναίσθηση σε Όλο τον Οργανισμό

Η PepsiCo Foods North America ήθελε να προσφέρει στα στελέχη μία εκπαίδευση για την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, όπου το περιεχόμενο θα προσφέρεται σταδιακά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Επιλέγοντας περιεχόμενο από το All Access Pass® της FranklinCovey, ξεκίνησε το πρόγραμμα CORE Leadership με στόχο οι ηγέτες να αναπτύξουν ενσυναίσθηση σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού.

Vibe Group

Εκπαίδευση και Ανάπτυξη σε Ευρεία Κλίμακα

Η Vibe Group είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία συμβούλων με εξειδικευμένο προσωπικό στον κλάδο της πληροφορικής. Ενώ ξεκίνησε με τους δύο ιδρυτές το 2011, αναπτύχθηκε γρήγορα και σήμερα απασχολεί 300+ εργαζομένους και 1.000 εξωτερικούς συνεργάτες. Δείτε πως συνεργάστηκαν με τη FranklinCovey για να αναβαθμίσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανάπτυξής της εταιρείας, ώστε να υποστηριχθεί αυτή η ταχεία ανάπτυξη.

SM Energy

Ανάπτυξη Κουλτούρας Προσωπικής Ηγεσίας για τη Διατήρηση Ταλέντων

Η SM Energy επικεντρώνεται στην ενίσχυση της δέσμευσης και τη διατήρηση των ταλέντων μέσω της δημιουργίας μιας κουλτούρας προσωπικής ηγεσίας. Με τη βοήθεια του All Access Pass® της FranklinCovey, οι ηγέτες μιλούν μια νέα γλώσσα, καλλιεργούν σχέσεις συνεργασίας και συζητούν πως να επιτυγχάνουν τους στόχους τους πιο αποτελεσματικά.

Παγκόσμια στελέχωση & πρόσληψη προσωπικού

Ανάπτυξη Κουλτούρας για Παγκόσμια Ανάπτυξη

Μια πολυεθνική εταιρεία στελέχωσης και πρόσληψης προσωπικού επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός πλαισίου για την ενίσχυση της κουλτούρας της. Με τη βοήθεια του προγράμματος της FranklinCovey ‘Οι 4 Ουσιαστικοί Ρόλοι της Ηγεσίας’, εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο μαθαίνουν μια κοινή γλώσσα, βρίσκουν κοινά σημεία, γνωρίζονται και κατανοούν ο ένας τον άλλον.

Επικοινωνήστε μαζί μας. Ζητήστε ένα Demo

Ενημερωτικό Δελτίο(Required)